Subscribe

100 Hari Lebih Baik dari 50 Tahun

"Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada seluruh rakyat Malaysia.Apa yang nak saya katakan disini ialah manfaat 100 hari itu lebih baik dari 50 tahun buat rakyat malaysia terutama 5 negeri yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat.....baru saja mendapat mandat dari rakyat,rakyat pula telah mula merasai pulangan dari mandat yang diberikan tersebut.Contoh yang jelas apa yang dibuat oleh kerajaan PR di Selangor,Perak dan P.Pinang yang mana sebelum ini tidak pernah terlintas difikiran kerajaan persekutuan untuk memenangi hati rakyat dan tidak lain hanya membebankan rakyat dengan segala macam kenaikan.....setiap kali selepas pilihanraya.sebelum pilihanraya cakap lain,lepas pilihanraya jadi lain,,apa semua ini...

Dalam keadaan sedemikian pun kerajan PR masih dibelasah dengan permainan umno yang masih mencari formula untuk menawan hati rakyat melalui media perdana,media elektronik serta roadshow ezam yang kecewa dengan PR.Apakah mereka yang membuat kerja sebegini tidak faham atau tidak sedar yang rakyat sedang memerhati dan rakyat boleh membuat penilaian mana yang betul dan mana salah.....baru 100 hari bukan 50 tahun dahulu, apakah umno/bn ini terus membuat permainan sebegini untuk mempengaruhi atau memenangi hati rakyat malaysia?.

Saya harap pihak umno mestilah mengakui bahawa sekarang ini hanya sekumpulan kecil saja yang dimenangi,itu pun yang totok tetapi sebahagian besar yang lain kecewa dengan kelakuan puak umno/bn.

By : Barujoin


No comments:

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.