Subscribe

APA ULASAN UMNO DAN SEKUTUNYA TENTANG LAPORAN DOKTOR SAIFUL TIDAK DILIWAT? - Ref Malaysiakini

Nampaknya tiada sebarang ulasan dan komen dibuat oleh pemimpin Umno setakat ini terhadap laporan seorang doktor Pusrawi bahawa Saiful Bukhari tidak diliwat berdasarkan tiada kesan atau tanda beliau diliwat.

Mengapa mereka senyap seribu bahasa?, mungkin sedang mencari idea untuk membuat komen selepas ini. Sekarang ini tumpuan kita ialah kepada doktor Pusrawi tersebut kerana besar kemungkinan beliau juga akan mengalami nasib seperi Penyiasat Persendirian, Bala yang hilang tanpa berita selepas membuat akuan bersumpah terhadap keterlibatan AlNajib dalam kes Altantuya.

Mungkinkah pemimpin Umno akan menuduh doktor ini gila, sewel, separuh sedar atau dipaksa membuat laporan itu? Atau mungkinkah doktor ini akan dipaksa supaya membuat pengakuan bahawa laporan itu tidak lengkap, di mana mungkin akan berkata beliau tidak memeriksa bahagian dalaman cuma memeriksa di bahagian luar dubur sahaja. Jadi tidak nampaklah kesan-kesan tusukan benda keras dilubang 'shit' Saiful.

Kita juga sedang menunggu komen dari Saiful tentang laporan doktor ini. Apa yang Saiful hendak katakan.? Apakah Saiful akan mendakwa Doktor hanya memeriksa dibahagian dubur atau tidak memeriksa langsung sekadar memberi ubat sahaja.

Semua boleh terjadi. Tidak ada yang mustahil di Malaysia ini. Tilampun boleh diusung. Saksi boleh diupah dan dipaksa membuat pengakuan. Malah Hakim juga boleh dilantik secara tidak professional. Inilah Malaysia salahsatu negara yang terpelik dan terajaib (kalau boleh saya guna istilah ini) di dunia dari segi perundangan. Malah orang-orang atasan juga boleh mengatasi mahkamah dengan mengarahkan mahkamah tidak memanggil mereka menjadi saksi malah disapina pun tidak, walaupun jelas mereka adalah saksi penting dalam sesuatu kes.

Media internet hari ini melaporkan bahwa PKR mengedarkan laporan pemeriksaan terhadap Mohd Saiful Bukhari Azlan, yang mendakwa diliwat penasihat parti Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang menunjukkan tiada kesan pemuda itu diliwat.

Laporan sulit dua halaman daripada Hospital Pusrawi itu turut disertakan maklumat-maklumat tambahan yang menjelaskan beberapa istilah perubatan yang sukar difahami dan beberapa perkataan doktor itu yang tidak jelas.

Laporan itu diedarkan di sidang media Anwar di ibu pejabat parti di Tropicana, Petaling Jaya hari ini berhubung isu tersebut. Beliau mempertikaikan siasatan polis terhadapnya susulan pendedahan laporan perubatan tersebut dan menganggap laporan polis Mohd Saiful sebagai usaha terancang pihak berkuasa.Laporan yang disahkan milik hospital swasta di Jalan Tun Razak itu mula beredar di internet sejak semalam.

by Mutaligat

1 comment:

Anonymous said...

Satu-satu kebenaran telah didedahkan. semoga Allah tunjukkan lagi kebenaran pada kita.

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.