Subscribe

Jikaaaaa....

jika hari ini Anwar bersumpah mubahalah di Stadium Kelana Jaya yang beliau tidak meliwat Saiful,selepas itu Saiful juga bersumpah mubahalah di TV3 suku secara langsung mengaku diliwat Anwar, lepas tu diikuti Najib dan Rosmah yang duk tepi Saiful?

Sekiranya ini berlaku apa yang kita ingin lihat? Adakah akan diturunkan musibah kepada yang berbohong? Kita kena paham...di andaikan tiada apa² keganjilan berlaku kepada kedua²nya...agak²nya berapa lama nak tunggu siapa sebenarnya yang menipu?

Undang² kan ada..dalam Islam dah di ajar bagaimana nak menguruskan situasi begini...kalau si penuduh tiada 4 saksi yang tidak fasik bermakna tiada kes. Itulah kebesaran Allah...tidak kena di dunia akhirat kan ada...

Sebab itulah dalam Islam mengajak kita bermuhasabah & betaubat...Islam tidak menekan kan sangat kepada hukuman tapi mendidik manusia menjadi orang yang takut akan Allah SWT...itulah Islam...kalau boleh Allah SWT tak maupun menghukum manusia masuk ke dalam neraka...tapi apa kan daya manusia memilihnya...wallahualam.

Dipetik daripada Forumer di Tranungkite

1 comment:

MalaysiaKini said...

Anwar tidak perlu bersumpah .. Orang yang menuduh perlu membuat akuan bersumpah. Khairy, ko jangan cakap pape kalo ilmu agama tak sampai sejengkal.. Orang yang wajar bersumpah adalah orang yang menuduh dahulu barulah orang yang dituduh..

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.