Subscribe

MB Terengganu 'Sikudung Mendapat Cincin'

Alhamdulillah ! Saya sangat bersyukur kehadrat Allah swt, apa yang saya pangkah pada 8 Mac 2008 lalu menampakkan kebaikkan pada saya khususnya dan pada rakyat Selangor amnya.
Selepas 100 hari kerajaan baru memerintah bil air saya menunjukkan RM -40.00. Bermakna, Insyallah saya akan menikmati perkhidmatan air percuma setiap bulan. Syukur Alhamdulillah !


Menampakkan kerajaan baru dinegeri Selangor mengutamakan kebajikan dan kelangsungan hidup rakyat ygcukup makan (menurut Menteri Yg Tak Terang Shabery Chek yg manabuihair liur berkumpul dikiri dan kanan mulutnya)

Lain pula skripnya di Terengganu, ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya TSUNAMI ditengahari ! Di awal penampilan mereka yang diketuai oleh MB barunya Md Said selagak jagoh yang mewakili rakyat jelata. Sanggup berkorban apa saja, utk memulangkan royalti minyak kpd rakyat Terengganu. Hebat ! rakyat Terengganu menanam harapan sgt besar yg manaMD Said, ini lah hero mereka yang sejati dan dicari selama ini.

Tup-tup selepas 100 hari memerintah dan mendapat semula royalti minyak, MB barudan segerombolan angkatan 14 kekawannya telah lama bercita-cita dan bercinta dgn MERCEDES BENZ E-CLASS KOMPRESSOR 200CC.Ape menatang E-CLASS KOMPRESSOR 200 CC NIE, yang sangat penting sekali mendahului tanggungjawabnya kpd rakyat Terengganu ???

E membawa maksud ELEGANT N STAIL (BERGAYA dalam bahasa melayu) KOMPRESSOR membawa maksud enjin yang berkemampuan dan berkelajuan tinggi atau yang sinonim kita kenaliselalunya dgnenjin TURBO.Dimana di Jerman KOMPRESSOR bersamaan enjin TURBO. Ia adalah spesifikasiseakan kerana lumba. Dari absobernya lebih rendah(lower) dari class2 Mercedesyang lain dan reka bentuk lebih aerodinamik sesuai dalam kelajuan yang tinggi.

Kenapa mesti memilih kereta ini dan spesifikasi spt ini ????? Alasan yang diberikanoleh Md Said didada-dada akhbar dan TV amat dangkal sekali dan sangatlah tidak relevan.Kalau benar salah satu alasannya inginkan kualiti sekalipun kenapa tidak cuba memilih kereta spt TOYOTA CAMRY 2.0 atau 2.4 ATAU HONDA ACCORD 2.4?????

Jauh lebih murahharganyadan pengunaan minyak yang sangat menjimatkan ! Malah penyelengaraannya juga spt langit dgn bumi jika nak dibandingkan dgn MERCEDES E200 KOMPRESSOR ini. Mungkin pembaca-pembaca yang mulia sekalian tahu ape akan jawapannya.

Bagi saya inilah yang dikatakan 'SIKUDUNG MENDAPAT CINCIN'

by FISABILILLAH

No comments:

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.