Subscribe

MCA Sokong Pendekatan PAS & PKR Serta CERCA cara UMNO

Terkejut juga aku melihat komponen BN yang satu ni. dia (MCA) secara terang-terang mengakui pendekatan PAS dan PKR memang berjaya membantu Rakyat Malaysia.

Bagi MCA, walaupun mereka berlainan parti, namun rasa hormat mereka terhadap PAS dan PKR sangat tinggi.

Walaubagaimanapun bagi mereka, UMNO merupakan satu parti komponen yang bermasalah dari dulu, kini dan selamanya, kerana pendekatan yang dibawa bukan untuk rakyat serta BN sendiri tetapi hanya untuk pemimpin UMNO itu sendiri.

MCA juga hairan kerana masih ada lagi pengikut UMNO yang sanggup menyokong parti itu walaupun, UMNO tidak sesekali membantu masyarakat umum khususnya Bangsa Melayu.

Keadaan ini amat berbeza bagi PAS dan PKR. Apabila PAS & PKR memerintah, semua rakyat tak kira fahaman politik akan menerima dan mendapat serta merasai kekayaan sumber negara. Sebagai contoh negeri selangor dan perak telah memberi air percuma. sedikit sebanyak akan mengurangkan beban rakyat pada masa ini.

MCA juga bingung bila melihat telatah UMNO yang menyatakan pemberian air percuma kepada rakyat adalah membazir. walhal banyak lagi projek yang dibina dibawah penyeliaan UMNO tidak siap dan banyak yang terbengkalai dalam jumlah yang berjuta2 sehingga tidak dapat dihitung merupakan pekara biasa bagi UMNO.

MCA juga telah menunjukkan sifat ingin berkerjasama dengan PAS dan PKR. Bagi MCA berkerja dengan PAS dan PKR seperti bekerja dangan rakan yang bermatlamat untuk kesejahteraan Rakyat.

Manakala bekerja dengan UMNO umpama bekawan dengan musuh yang sentiasa mencari peluang untuk mengambil kesempatan yang ada. Itulah UMNO pada pandangan MCA.

umno_OSAKA

POST by Farhan Shah

1 comment:

Anonymous said...

UMNO memang takleh buat apa2 kepada melayu, bukan melayu, dan segala-galanya sejak 50 tahun

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.