Subscribe

Pelik dan Ajaib!!!

* Kenapa mudah sangat Saiful dapat masuk ke rumah TPM? * Dalam kesibukan Najib - sempat untuk menerima aduan seorang “pekerja” Anwar? * Siapa yang membawa Saiful jumpa Najib? * Siapa lagi bersama TPM bila Saiful mengadu kes liwat? * Apakah Rosmah ada sama - sepertimana dicabar oleh Shamsul AMK? * Kenapa Saiful tidak lapor kepada pemimpin yang tertinggi - Pak Lah? Kenapa Najib? * Kenapa tidak hubungi terus pegawai polis? Najib kata dia percaya kepada sistem! * Kenapa Najib tidak suruh lapor sahaja kepada polis? Najib kata dia percaya kepada sistem!


Tetapi suatu “fakta” yang menimbul persoalan besar kepada IB ialah seperti berikut:

Mengikut laporan polis, Saiful dikatakan diliwat pada 26 Jun. Saiful lapor pada 28 Jun, 5.45 ptg. Najib kata Saiful jumpa dia beberapa hari sebelum buat laporan polis. Tidak mungkin 29hb. Kalau 29hb, disebut semalam. Bilakah harinya bila Najib sebut “beberapa hari” itu?

Suatu yang aneh dalam laporan polis tersebut ialah, Saiful tidak menyatakan waktu dia diliwat. Amat pelik bagi polis yang menerima laporan tidak bertanya dan meminta Saiful untuk meletakkan waktunya. Kalau kita buat laporan kemalangan, polis di kaunter akan suruh kita nyatakan waktu berlaku kemalangan!

Sebab itulah apabila kita berbohong, maka kita terpaksa berbohong lagi untuk menutupi pembohongan lampau. Dan apabila suatu pembohongan terbongkar, maka terlodeh terus yang lain, satu demi satu.

By : Wartawan Rasmi Laman Reformasi

1 comment:

Khun Pana said...

Tambah pelit dan menarik bila belitan pm dan ketua cid masing masing nyanyi irama yang sama.
Irama " Not Fresh ".
Ya, pelit belit tapi benar bahawa DNA dulu " Not Fresh".
Mintak lagi darah Anwar.

10 tahun dahulu, sudah ada data iaitu "genetic pattern" DNA kepunyaan Si-Anwar itu.
Kenapa "barang-barang atau sisa-sisa" yang di pump keluar dari lubang najis ( asshole dengan izin )dari Si-Saifool tak boleh dibandingkan dengan rekod DNA kepunyaan Si-Anwar?
Kenapa polis hendak juga darah "fresh"?
Saudara dan saudari , yang mana logic atau common sense (dengan izin). Sila fikir lah.

^^^" dengan izin " - ayat ini selalu didengar dalam parliament. Saya rasa tak perlu pakai ayat itu kalau Bahasa Malaysia tak ada translation .Terus pakai ayat dari England lah, buat apa jadi macam manusia bodoh cakap "dengan izin" berkali -kali dalam parliament.
Mungkin Mohd bin Mohd Tahi seekor aja dalam parliament yang tak paham paham cakap orang England.
Yang dia tak paham cakap England, tapi pegang wang Australia memang cekap dan pandai.
Mintak dia beli kamus atau dia boleh mampus berampus.

Sekian.

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.