Subscribe

SAY FOOL yang semakin hilang arah


Assalamu alaikum,,..

DRAMA LIWAT ke 2 DSAI sudah sampai ke kemuncak.Alibi DSAI sudah siap dan tersedia untuk dibentangkan,lapuran perubatan SAY FOOL disahkan dan doktor yang memerikasanya juga diperjelaskan. Apa lagi yang rakyat mahu tahu? Mungkin pengakuan terus terang budak SAY FOOL yang disembunyikan.

Atau barangkali pengakuan polis bahawa tiada kes untuk disiasat. Tiada kes seperti kes liwat dato' M.Daud Kilau atau tiada kes seperti kes raba bekas menteri. Namun kedua duanya tidak menjadi kenyataan,sebaliknya SAY FOOL mengeluarkan kenyataan melalui peguamnya mempertahankan bahawa DSAI meliwatnya dan polis menegaskan siasatan akan diteruskan.


Di mana lagi yang hendak disiasat polis? SAY FOOL telah diperiksa,kenyataan saksi seramai 18 orang telah diambil,DSAI juga telah disoal siasat serta telah menjalankan pemeriksaan kesihatan. Kondo yang didakwa SAY FOOL sebagai tempat dia diliwat juga telah disiasat. Jadi di mana lagi siasatan hendak diteruskan?

Persoalan DNA juga sudah terjawab. Ana tidak nampak bagaimana polis mahu meneruskan siasatan. Lantaran itu,saranan beberapa cawangan MCA harus diberi keutamaan,dakwa DSAI sekarang atau gugurkan kes. Ana juga tidak faham kenapa SAY FOOL masih sanggup mempertahankan dakwaannya.

Kenyataan SAY FOOL yang dibaca oleh peguamnya juga mengandungi elemen yang meragukan serta lucu. SAY FOOL melalui kenyataan yang ditulisnya dan dibaca oleh peguamnya menyatakan yang dia menyerahkan kepada polis sedangkan satu Malaysia menyaksikan kepelikkan polis mengendalikan kes ini. Lapuran polis yang tidak diserahkan kepada DSAI,desakan DNA yang kemudiannya dijawab oleh DSAI,tangkapan polis terhadap DSAI yang dibuat secara luar biasa semuanya menampakkan keanehan dalam kes ni. Sebagai seorang rakyat yang bertanggungjawab SAY FOOL sepatutnya komited untuk menyatakan kebenaran dan ketegasnya. Tetapi dengan pernyataannya menyerahkan kepada polis yang terang terang melaksanakan tugas secara berat sebelah ,sudah tentu rakyat yang semakin cerdik berhak mengesyaki adanya satu konspirasi untuk memalukan DSAI serta mematikan kareer politiknya seperti pernah berlaku di tahun 1998 dulu.

SAY FOOL juga meminta DSAI supaya tidak berdolak dalih pada masa dia sendiri bersembunyi dan kenyataannya hanya dibaca oleh peguamnya yang juga tidak dikenali. Kalau peguam SAY FOOL ialah karpal singh atau seseorang yang dikenali kredibilitinya mungkin juga rakyat mahu tahu dengan lebih lanjut tetapi kerana peguamnya yang mungkin juga ahli UMNO tidak dikenali ramai,sudah tentu kenyataan SAY FOOL hanya layak di letak di tong sampah sahaja. Itu logiknya,tetapi yang lebih penting sekarang ialah soalan siapa sebenarnya berdolak dalih?DSAI atau SAY FOOL atau orang orang yang menyembunyikannya?Barang diingat DSAI telah menfailkan saman kerana fitnah SAY FOOL serta melapurkan qazaf di JAWI. Jadi secara praktikalnya,SAY FOOL tidak akan terlepas dari DSAI.

Sama ada DSAI didakwa atas tuduhan liwat atau tidak SAY FOOL masih terpaksa berdepan dengan saman dan lapuran qazaf DSAI. Oleh itu SAY FOOL sedang tersepit. Begitu juga orang orang yang merancang skrip drama ini. Mereka juga tersepit. Kerana tersepit inilah mereka berdolak dalih dan sedang mencari jalan keluar untuk melepaskan diri. Polis diminta terus menyiasat kes yang tiada kes ini,sambil SAY FOOL mengeluarkan kenyataan menyerahkan kepada polis. Selama DSAI tidak didakwa dan selama penyiasatan polis tidak ditutup maka selama itulah SAY FOOL dan puak perancang konspirasi ini terselamat. Jadi siapa berdolak dalih sebenarnya?

Di hujung kenyataan,SAY FOOL mengatakan tiada sebab kenapa dia hendak menganiaya DSAI tetapi rakyat kebanyakan mempunyai banyak sebab untuk mempercayai SAY FOOL dijadikan umpan kepada konspirasi menjatuhkan DSAI dan terlalu banyak sebab untuk percaya bahawa ganjarannya cukup lumayan.

by Ning

3 comments:

hnydww said...

mana bleh takde sebab nak aniaya DSAI...mesti banyak sebab...leh pangkat, leh duit...bukan ribu2...mungkin juta2...leh glamer..leh gambar masuk paper hari2...n finally...mestilah bleh biasiswa...!!!sapa2 nak biasiswa jom ramai2 ngaku kena liwat...jgn gi balai...umah TPM terbuka untuk sebarang aduan liwat....heheh

tamupulaumelaka said...

Cari barang2 tersembunyi di M'sia 2008.
1. Bala.
2. Sayfool & laporan polisnya
3. Wajah 2 anggota polis yg dituduh membunuh Altantuya.
4. Video tape Linggam.
5. Jumlah RM sebenar ex-gratia utk bekas2 Yang Arif.
6. Idris Jusoh
7. Jawapan sebenar KJ utk bertanding Ketua Pemuda Umno.
8. Suara Zaid Ibrahim
9. Jadi ke tidak peralihankuasa PakLah-Najib, Jun 2010.
10. Jadi ke tidak DSAI ke PRKecil Permatang Pauh.

JOM RAMAI2 CARI JAWAPAN. HADIAHNYA SATU UNIT KERETA MERCEDES MEWAH DARI TERENGGANU YG LEBIH TAHAN DARI PROTON PERDANA V6 Executive Made in Malaysia.

fanna said...

ke mana pegi nya sayfool nii...alaa... main sorok2 lak dia...cikuuu cakkkk aaaa...

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.