Subscribe

SESIAPA SAHAJA YANG BERLAWAN DENGAN SAIFUL DAN NAJIB PASTI 'TIDAK SELAMAT' - Ref Malaysiakini

Sesiapa sahaja yang 'berlawan' dengan Saiful Bukhari dalam kes liwat dan berlawan dengan Najib dalam kes Altantuya pasti tidak selamat.

Begitulah apa yang berlaku terhadap Penyiasat Persendirian, Bala yang sekarang ini tidak diketahui di mana beliau dan keluarga berada. Begitu pantas Bala 'menghilangkan diri' setelah membuat Pengakuan bersumpah pertama dan menafikannya dengan mengeluarkan pengakuan bersumpah kedua.

Begitulah apa yang berlaku terhadap ke atas Doktor yang memeriksa Saiful, iaitu Doktor yang menyatakan bahawa tidak kesan sodomi didubur Saiful. Doktor ini sekarang sedang bersembunyi kerana takut beliau 'terkena' macam Bala.

Inilah bahananya berada di dalam negara Malaysia negara caca marba yang berdiri bukan lagi atas dasar kebenaran. Yang penting kuasa dan pangkat mesti diselamatkan tidak kira dengan apa cara sekalipun.

Hari ini Setiausaha agung PKR menggesa keselamatan seorang doktor yang pernah memeriksa Mohd Saiful Bukhari Azlan, yang mendakwa diliwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, dilindungi oleh polis.

Datuk Salehuddin Hashim berkata parti itu berasa gusar dengan dakwaan polis telah menyiasat Dr Mohamed Osman Abdul Hamid dan kini beliau dan keluarganya "sedang bersembunyi.""Semua jaminan mestilah diberikan untuk menjaga keselamatan dan memberikan perlindungan kepadanya," kata Salehuddin.

Beliau juga mendakwa pendedahan laporan pemeriksaan terhadap pemuda 23 tahun itu menambahkan keyakinan PKR bahawa dakwaan terhadap penasihat parti itu "tanpa asas dan berniat politik."

"Kewujudan laporan perubatan ini mengikis lagi keyakinan orang ramai terhadap kewibawaan laporan polis yang dibuat (oleh Mohd Saiful) terhadap Anwar, satu laporan yang hingga kini kekal penuh kerahsiaan," katanya.

"Kenapa laporan perubatan ini hanya muncul hari ini, sebulan selepas dakwaan itu dibuat, selepas Anwar terpaksa bermalam di lokap, dan selepas polis menghabiskan banyak masa dan wang menyiasat kes ini"

by Mutaligat

No comments:

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.