Subscribe

Gerakan akan keluar BN?

UMNO semakin menuju kepada kepupusan yang nyata. Kerajaan Barisan Nasional tidak akan bertahan lama,mungkin tidak akan sampai sepenggal memandangkan satu demi satu parti komponen dibawahnya mula meninggalkan Barisan Nasional. Terbaru 60 peratus ahli-ahli mahukan Gerakan meninggalkan Barisan Nasional (BN) dan Pemangku Presidennya Tan Sri Dr Koh Tsu Koon semalam mengakui parti itu sedang menimbangkan untuk meninggalkan BN dan menyertai Pakatan Rakyat (PR).

Dalam sidang media semalam Gerakan menjelaskan bahawa pada masa yang genting ini Gerakan menilai hala tuju parti tersebut sama ada menyertai Pakatan Rakyat ataupun kekal bersama BN atau keluar dan menjadi sebuah parti bebas tanpa sebarang pakatan."Kami tidak menolak sebarang kemungkinan pada masa ini. Kami perlu menilai situasi (pada masa ini), tetapi kami tidak menutup sebarang pintu.Kami juga tidak mengatakan kami akan pasti keluar (BN). Ia adalah sesuatu yang perlu kami nilai tetapi kami tidak boleh melakukannya berdasarkan sentimen sahaja,"kata dr Koh.

Berita terbaru ini tentu sekali menyebabkan PakLah yang sudah tersedak semakin senak. Tidak sudah dengan tentangan daripada pemimpin atasan yang tidak setuju tentang tarikh peralihan kuasanya kepada Najib dan penundaan Mensyuarat Agung, berita ini sedikit sebanyak membuktikan BN semakin malap dan tidak akan kekal lama. Rakyat yang sudah boring dengan senario politik UMNO yang menghuru-harakan ini,mengharapkan satu harapan baru rakyat Malaysia, Kerajaan Baru Malaysia Baru tertubuh dalam masa terdekat menjadi kenyataan. Walaupun kekangan dan tribulasi untuk menghalang pelaksanaannya, kita tetap yakin bahawa Anwar Ibrahim mampu merealisasikannya dalam masa terdekat. Insyallah..

by Farhan ShahNo comments:

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.