Subscribe

Kepala Paklah Pening

Jika sebelum ini PakLah mengatakan bahawa Anwar Ibrahim cuba menipu rakyat dengan dongeng 16 September,maka sudah tiba masanya PakLah memikirkan kembali apa yang telah diucapkan Anwar Ibrahim itu. Kenapa? Kerrrranaaaaa… Paklah baru sahaja menerima satu perutusan keramat daripada Pakatan Rakyat, surat perutusan yang bakal meranapkan Barisan Nasional sebagai parti pemerintah dan perutusan yang bakal merubah Malaysia kepada Malaysia Baru yang demokratik dan membela nasib rakyat setelah 51 tahun tersiksa di bawah Barisan Nasional yang berpenyakit.

Dalam satu ceramah yang diadakan di MBPJ malam tadi, Anwar Ibrahim memberitahu bahawa 3 orang wakil dari PAS, PKR dan DAP mewakili Pakatan Rakyat telah menghantar surat perutusan tersebut ke Putrajaya di pejabat Perdana Menteri semalam.Pakatan Rakyat akan menunggu jawapan daripada PakLah, agar perundingan itu diteliti dengan serius dan disegerakan.Tuntutan dalam perutusan itu antara lain menggesa Kerajaan Malaysia membebaskan tahanan ISA, ataupun dibicarakan di mahkamah dengan seadilnya dan MEMBINCANGKAN TENTANG BAGAIMANA SATU PERALIHAN KUASA DAPAT DIJALANKAN DENGAN AMAN,TANPA HURU HARA DAN SEBARANG KEKACAUAN DI DALAM NEGARA. Perutusan itu juga menyertakan bilangan ahli Parlimen yang akan berjuang dalam Pakatan Rakyat untuk memanifestasikan penubuhan kerajaan Malaysia Baru.

Surat perutusan itu akan menjadi barah yang tidak lagi mampu dirawat oleh PakLah sebagai Perdana Menteri, bahawa kapal Titanic Barisan Nasional yang berpenyakit akan karam dalam masa yang sangat-sangat terdekat ini. Kerajaan Barisan Nasional yang sangat bermasalah dengan isu dalaman dan luaran parti, kini umpama galah di tengah-tengah arus,terus dihantui igauan dan mimpi ngeri 16 September sebagai tarikh keramat yang akan menjadi realiti pembentukan kerajaan baru Pakatan Rakyat pimpinan Ketua de facto Parti Keadilan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim. Andaikata tarikh keramat ini tidak berjaya direalisasikan hari ini sekalipun, apa yang pasti, ia akan tetap berlaku ..Mungkin esok atau lusa atau pada masa akan datang….

Kepala PakLah semakin pening,perut pun semakin senak..Bila detik itu tiba, Barisan Nasional semestinya gulung tikar.. Tidak dikafakankan, tetapi bertukar menjadi pembangkang .. Pembangkang untuk selama-lamanyaa..

by Farhan Shah
3 comments:

Anonymous said...

pade doh....

enjit2semut said...

Selain pening kepala, Pak Lah semakin lelah dan menggelabah. Walau 916 delayed namun matalamat PR ke Putrajaya masih tidak berubah.

Jashamsulnizam said...

DSAI kene cpt2 mengambil alih kuasa, rakyat dh mule muak, kesian kami kene tipu dgn rejim BN kami xmau lah kene tipu dgn PR plak...

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.