Subscribe

Umno Tiada Perjuangan Jangka Panjang

Umno Selepas 50 tahun kemerdekaan Menelanjangkan Kelemahan Pentadbiran Negara Malaysia. Pemimpin Umno KesemuaNya tiada Ruh islam dlm diri mereka. Ekonomi bangsa Jatuh, tiada jati diri sebenar sebagai peniaga islam.

Dua puluh atau tiga puluh tahun dulu Kalau Pemimpin Umno mengenetepikan ego mereka dan dapat menerima idea-idea yang bernas dan di bincang dan dilaksanakan tanpa ada kepentingan peribadi, saya rasa umno akan di sanjung hingga kini.

Tetapi umno dengan penuh kesombongan di bawah pemimpin yang silih berganti gagal bersepakat untuk membawa berkat untuk umat melayu dan islam. Betul kata Tuan Guru Nik Aziz Mursyidul am pas."Pokok yang benih tidak baik untuk kita makan telah berbuah sekarang, tetapi sayangnya ia busuk dan membusukkan sekeliling kita".Mereka menambahkan lagi kebusukkan itu dengan fitnah. Bagaimana mengatakan islam hadhari sedangkan kita cakap tak serupa bikin. Sedangkan fitnah di biarkan jati mainan politik murahan.

Kes liwat Anuar Ibrahim. Menunjukkan dari zaman Mahathir hingga sekarang mereka tak mahu berubah.Mengawal media , berita benar tidak di siarkan,berita bohong disiarkan berulang-ulangkali macam iklan maggi.

Bacalah kisah nabi isa sewaktu menyampaikan kebenaran. Yang pandai siarkan tv jejakrasul tu pandai. Tengok tak mau. Yang paling patut tengok ialah menteri penerangan sekarang .Cakap sampai bebuih mulut pun tak pham-paham lagi

Ahli Umno lagi tiada prinsip perjuangan langsung! Kalau setakat nak jaga periuk nasi . Apa bezanya dengan lembu kira fikir makan sahaja. Umno punya trade mark sudah tak boleh di guna macam susu tepung dari cina sekarang.

by TodakTemasik66No comments:

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.