Subscribe

Pemimjam PTPTN akan disaman

Berbahagialah mereka yang mendapat biasiswa semasa pernah belajar di IPTA dahulu. dan berdukacitalah mereka menjadi pemimjam PTPTN kerana bakal menerima surat saman tidak lama lagi. Sekiranya anda gagal menjelaskan pinjaman PTPTN, maka anda diundang ke mahkamah dan mungkin merengkok dalam penjara kerana tidak membayar PTPTN.Kasihan anak bangsaku,walaupun belum memulakan pekerjaan tapi sudah menanggung hutang sekitar RM30,000 dengan kerajaan selepas habis belajar.

Tahniah kepada kerajaan Malaysia kerana berjaya menyusahkan anak bumiputera sendiri. Tahniah kepada pemimpin melayu yang duk melaungkan Hidup Melayu tapi telah berjaya menyusahkan hidup majoriti anak-anak Melayu.Berbahagialah Pemimpin UMNO yang lantang memperjuangkan Melayu telah berjaya menyusahkan anak bangsa Melayu sendiri,walhal duit kerajaan itu adalah hasil cukai rakyat. Kalau dulu kita dengar pelajar Melayu mendapat biasiswa, sekarang hanyalah pinjaman yang menyusahkan.Hai anak bangsaku,bersabarlah.

Kepada penyokong BN khususnya UMNO,berseronoklah dengan kerajaan kesayangan anda. Jangan nak mengeluh macam si Labu Labi, "Nasibb badannnnnn.....".Anda yang telah membuat pilihan dan anda menerima balasannya.Bak ibarat kata "Menang sorak kampung tergadai.".

KUALA LUMPUR 27 Nov. – Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) sehingga Oktober lalu telah menyaman 18,532 peminjam tegar kerana tidak mengendahkan arahan supaya membayar balik pinjaman pelajaran.
Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, jumlah terbanyak ialah peminjam Melayu seramai 15,457 orang atau 83.41 peratus.
``Turut disaman ialah peminjam kaum Cina seramai 1,433 orang; India (991 orang) dan kaum lain (651 orang),'' katanya dalam jawapan bertulis kepada soalan Amran Ab. Ghani (PKR-Tanah Merah) pada sidang Dewan Rakyat hari ini."


by Farhan ShahNo comments:

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.