Subscribe

Bukti yg tk dapat di sanggah bahawa PAS ialah parti kufur..! [ Thread Panas di TranungKite ]

Tergelak saya bila membaca satu thread panas di forum TKO. Betul apa yang disampaikan oleh forumer yang buka thread yang bertajuk "Bukti yg tk dapat di sanggah bahawa PAS ialah parti kufur..!". Saya bersetuju seratus peratus dengan apa yang dikatakan oleh beliau. Cuma kita kena panjangkan akal,lebihkan berfikir dan matangkan kefahaman kita agar tidak tersalah faham.. hehehe.

Kata kata yang membuktikan Pas adalah parti kufur adalah seperti yang dipetik : -

Salam...sy amat yakin bahawa pas adalah sebuah parti kufur...sy harap saudara sekalian merenung segala hujah mantap saya ini sbg seorg pencari kebenaran yg ikhlas...

berikut sy senaraikan d anatara bukti kekufuran PAS:

1)pas kufur dengan agama yg d bawa oleh imamul hadhari iaitu islam hadhari...ini jelas apabila pemimpin2 agama dlm pas dgn terang2 mengatakan islam hadhari adalah bidaah..

2)pas juga kufur dgn undang2 negara yg bercanggah dgn islam khususnye dlm bab jenayah..pas dgn terang2 menentang perlaksanaan hukum2 yg bercanggah dgn islam spt ISA dan sbgnya..

di atas adalah antara bukti kekufuran pas...

kesimpulannya PAS adalah sebuah parti yg kufur dgn segala syariat2 setan dan taghut...maka tergolongalah mrk d dlm golongan yg d sebut 'dan barangsiapa yg kufur dgn taghut dan beriman dgn allah'..
...renung2kan kebenaran ini...berbahagialah golongan yg kufur dgn taghut!!

Firman Allah : -

"Tidakkah Engkau (hairan) melihat (Wahai Muhammad) orang-orang (munafik) yang mendakwa bahawa mereka telah beriman kepada Al-Quran yang telah diturunkan kepadamu dan kepada (Kitab-kitab) yang telah diturunkan dahulu daripadamu? Mereka suka hendak berhakim kepada Taghut, padahal mereka telah diperintahkan supaya KUFUR ingkar kepada TAGHUT  itu, dan syaitan pula sentiasa hendak menyesatkan mereka dengan kesesatan yang amat jauh. (Surah An-Nisa: 60)


Klik DISINI untuk terus ke forum

by Farhan Shah1 comment:

enjit2semut said...

Lagu tu pulak dah...

jadi antara prinsip PAS ialah 'yakfur bittaghuti wa yu'min billahi'. TAKBIR 3X.

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.