Subscribe

Kempen Che Det

Mesej yang disampaikan oleh Tun Dr Mahathir sangat jelas,bahawa rakyat akan terus berada dalam kerugian dan nasib buruk rakyat akan terus-menerus menimpa mereka sekiranya rakyat tidak menolak para pemimpin UMNO yang diketahui umum terlibat dengan rasuah, namun dipilih sebagai pepimpin UMNO pada pemilihan Majlis Tertinggi Mac 2009.Para pemimpin UMNO yang terang-terangan seorang perasuah dan parasit ini tidak harus dibiarkan berkuasa memerintah negara.Seorang yang berwibawa dan layak sahaja yang mampu mengeluarkan UMNO sendiri sebagai parti yang bersih dan mampu memberi keyakinan rakyat semula kepada UMNO. Keh Keh Keh~!!

Che Det :

"Umno sudah jadi parti pimpinan ramai perasuah dan jika Umno menang bersama BN, maka yang akan memerintah Malaysia ialah orang yang menjadi Perdana Menteri dan Menteri melalui rasuah dan mereka ini tetap akan amalkan rasuah dalam kerajaan untuk dapat balik "pelaburan" mereka dan lebih daripada itu," kata bekas Presiden Umno itu.

Demikian juga, kata Dr Mahathir, jika Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi "cuba terus menjadi Perdana Menteri selepas Mac 2009, rakyat harus beri mesej yang jelas yang Umno serta BN akan dikalahkan.Kerosakan yang telah dilakukan selama lima tahun Abdullah menerajui Kerajaan Malaysia sudah cukup buruk.

"Fikirkanlah akan keburukan yang akan dilakukan kepada Umno dan negara apabila seluruh kepimpinan Kerajaan terdiri daripada perasuah," kata beliau yang sebelum itu mendedahkan berita angin yang berkembang bahawa walaupun Datuk Seri Najib Tun Razak akan menjadi Presiden Umno, beliau tidak semestinya akan menjadi Perdana Menteri dan Abdullah masih berminat meneruskan jawatan Perdana Menteri.

Dr Mahathir mendedahkan, dalam Umno sekarang sudah ada orang yang berpendapat kalau ini adalah kali terakhir mereka akan dapat sogokan, lebih baiklah mereka menerima.

"Sekurang-kurang mereka akan kecapi "nikmat" sekali. Mungkin tidak akan ada peluang lagi. Apa jadi kepada Umno, bangsa dan negara adalah masalah lain, bukan masalah mereka. Bagi mereka "nikmat" tidak boleh ditolak, walaupun hanya RM100," katanya


Tapi siapakah sekarang boleh ditabalkan sebagai Mr Clean dalam UMNO ?? Mukhriz ?? Keh keh keh..~!! Ada udang di sebalik Mee lah Che Det ni.
by Farhan Shah

Ref HarakahDaily1 comment:

Farhan Shah said...

Che Det sememangnya nak suruh anak die naik takhta.

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.