Subscribe

UMNO terdesak : Peras Ugut,Haram PEMERAM


Yahhh... Itu dia. Keadaan UMNO sekarang semakin hari semakin terdesak. Terbaru, satu usul pengharaman PEMERAM atau lebih dikenali dengan Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir,kerana tidak dapat menerima kenyataan bahawa Mahasiswa kini yang lebih cenderung dalam memberikan sokongan kepada parti Pembangkang. Usul penarikan biasiswa kepada mereka diolah cerita sebagai satu tindakan terdesak UMNO, tidak menerima hakikat,dan menggambarkan UMNO sememangnya berada di ambang kehancuran dan kemusnahan apabila ada di kalangan mereka yang sanggup mengusulkan dan ada pula yang menyokong, penarikan biasiswa kepada penuntut yang menyokong pembangkang.

Apa UMNO/BN ingat dengan tindakan memeras ugut ini,PEMERAM akan goyah? Dan ingat dengan tindakan 'cerdik' ini menambahkan lagi keyakinan rakyat kepada UMNO/BN? Sudahlah UMNO/BN. Tindakan puak kamu hanyalah menampakkan lagi kedunguan dan kegusaran kamu sahaja. Rakyat akan terus-menerus memandang UMNO/BN sebagai parti yang tidak relevan. Kerana sahaja PEMERAM menyokong pembangkang maka itu dijadikan modal utk menarik balik biasiswa?Satu perkara yang tidak berkaitan lansung.

Yang melawakkan,mengharukan lagi ada pelajar kita yang menuntut di luar negara berpendapat bahawa wang biasiswa yang diberikan adalah milik UMNO/BN! Bangunan asrama pelajar adalah milik UMNO/BN! Apa punya bangang pelajar begini? Malang betul Malaysia, mempunyai mentaliti anak melayu yang 'macam' pandai, belajar diluar negara,tapi mempunyai otak sesingkat ini.

by JilFityan2 comments:

dariana said...

Org yang mencadang agar kerajaan mengharamkan PEMERAM (yg dah berpuluh2 tahun terbentuk di Mesir, berjasa besar kepada solidariti dan khidmat kepada mahasiswa) dlm sidang Umno tu memang bangang tahap maximum, jahil dan otak Umno totok sambil cari pablisiti jahatnya... cadangannya itu aku rasa salah satu dari 'kabair'!

Anonymous said...

Baiklah UMNO/BN,jika anda mahu menghapuskan PMRAM,cubalah dtgkn satu persatuan@institusi bru yg bleh mnjaga kbjikan plaja2 Mlysia di Mesir sptmane yg PMRAM lakukn,malah lebih baik lg..BOLEH TAK????

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.