Subscribe

Marilah bersatu hati menyokong PR


Hari ini adalah hari penentuan. Siapa yang layak untuk mewakili rakyat di 3 kawasan pilihanraya kecil. Marilah kita bersama² bergandingan,bekerjasama menyokong Pakatan Rakyat,dan menolak calon Barisan Nasional dengan tidak memberi undi kepada mereka. Marilah kita bersatu membuat perubahan pada Pilihan Raya Kecil ini.

Buktikan kerjasama kita, buktikan persefahaman kita, buktikan kesatuan kita. Janganlah kita terpedaya dengan tawaran Projek Mee Segera Barisan Nasional. Sedarlah, projek² hanya akan muncul hanya pada musim pilihanraya sahaja, bertujuan memperdayakan rakyat supaya terus menyokong mereka,setelah rakyat diperkudakan, mereka akan merompak hasil rakyat. Mengenyangkan anak bini dan kroni. Sememangnya BN tidak pernah ikhlas dalam membantu rakyat Malaysia.

Ingatlah, satu undi kita sangat bernilai. Dan satu undi anda utk Pakatan Rakyat tidak bermakna :

* Kemajuan akan terhalang. Kerana mana² Kerajaan yang memerintah Malaysia adalah wajib membawa kemajuan kepada rakyat. Usah percaya kepada Barisan Nasional yang bongkak dan angkuh dengan mengatakan hanya barisan Nasional yang mampu membawa kemajuan kepada rakyat. Kerana apa? Kerana kemajuan itu adalah hak mutlak rakyat.* Islam akan tergugat. Malah undian anda kepada Pakatan Rakyat akan mengharmonikan lagi agama Islam di Malaysia, Kerana perjuangan jelas PAS yang akan menegakkan Islam Hakiki, bukan Islam Hadhari yang di had-hari kan.

* Hak Istimewa melayu akan terjejas . PR tidak akan menghapuskan hak istimewa orang Melayu, kerana Pakatan Rakyat sendiri majoritinya terdiri daripada orang Melayu. Malah Pakatan Rakyat lebih ikhlas membantu dan berjuang untuk Melayu dan bukan melayu di negara ini.

Tapi satu undi yang anda berikan kepada Pakatan Rakyat amat bermakna kerana petanda rakyat mahu kerajaan berubah dan melaksana perkara dibawah:

* No more pembaziran (Isu IPP dan Reserve Margin)
* No more ISA (penahanan tanpa bukti hingga bertahun)
* No more fitnah Menteri (tak kira la baru balik mekah) (Isu CCC , Tadika dll)
* No more korupsi (bila rasuah dilegalkan dengan menukar namanya kepada politik wang)
* No more freak control utk media media (media perdana)

Ayuh, marilah sama-sama berjuang. Berjuang utk rakyat, berjuang menaikkan pemimpin yang membela rakyat, yang ikhlas membantu rakyat, bukan berjuang utk pemimpin yang kaya. Allahuakbar ~!!!

by JilFityanNo comments:

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.