Subscribe

Kan dah kata, Sekarang PEWARIS kataTengok kata-kata Tim II Pewaris Rahimuddin Md Harun yang part ni:

"Lagi baik diam daripada mengeluarkan kenyataan yang boleh menyebabkan perpecahan golongan Melayu.Melayu semakin lemah dan hanya berani dalam dewan," kata Timbalan Presiden II Majlis Permuafakatan Ummah (Pewaris), Rahimuddin Md Harun.

Oh jadi betullah. Yang berpecah belah itu orang Melayu UMNO. Bukan orang Melayu secara total (warga Malaysia amnya). Dan kata-kata ini jadi bukti pengakuan sendiri betapa UMNO itu berpecah belah. Sebelah pihak kekiri sebelah pihak lagi ke kanan. Kemudian bila isu Negara Perpaduan timbul, dikatakan Melayu yang berpecah belah. Wah. Apa kes UMNO yang pecah belah tiba-tiba kata Melayu pecah belah?

"Kilang Umno tidak lahirkan lagi singa, yang ada umpama ayam daging yang diternak dalam kandang yang menunggu diberi makan atau disembelih," tegasnya.

Oh jadi betullah kilang UMNO cap ayam sahaja. Sebab tu lahir ramai pemimpin UMNO yang seperti binatang ternak. Dok mengampu sana sini ye? Tak tuduh tapi anda yang kata PEWARIS.

"Ribuan lagi ahli Pemuda Umno yang bersama kami. Pemimpin (yang) dibeli, golongan bangsawan, memang takut disirami hujan, bom (meriam) air atau panas matahari," katanya sinis, sambil mendakwa Khairy hanya mempunyai 200 penyokong setia.

Oh jadi betullah rasuah itu milik UMNO. Sifir macam ni ka ?? RASUAH IS UMNO. UMNO IS RASUAH. Begitu?by JilFityan

1 comment:

CCEO PulakDah said...

Biasa Jil Fityan..
Bila dapat UMNO dapat sokongan maknanya MELAYU bersatu padu.
Bila UMNO ditendang rakyat..Ooo, ini maknanya MELAYU sudah berpecah belah.
Apa punya tur...
Senteng sungguh pemikiran..

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.