Subscribe

PRK DUN Manik Urai N41 - Kisah Sebenar Siapa Yang Cedera... -ManjongMari


Sejam lebih sahaja aku posting kisah tpm dakwa PAS yang mula kan dahulu punca pergaduhan semalam, baru sahaja dapat SMS dan panggilan telefon mengenai kisah sebenar semalam..

Menurut pemanggil tersebut, beliau ada di tempat kejadian sewaktu kejadian berlaku, sempat mengambil gambar video... yang memulakan dahulu balingan batu ialah kumpulan Puteri UMNO, ...

pada mulanya pihak yang melaporkan tidak mahu nak besar-besarkan kejadian semalam, tetapi bila dan TPM, IGP sendiri bersama media-media melaporkan perkara yang tidak benar, maka kes yang sebenar terpaksalah diterangkan, biar semua rakyat tahu siapakah yang bersalah.

Kejadian yang berlaku semalam yang melibatkan petugas PAS telah pun dibuat laporan Polis di Ibu Pejabat Polis Kuala Krai No 001811/09 yang mana Pemuda Pas Kawasan Merbok bernama Shahrudin Yahya telah cedera di kepala akibat balingan batu.

Manakala seorang lagi yang menjadi mangsa kejadian semalam ialah Muslimat dari Perak iaitu Nadia bt Mohamad Kamil mengalami kecederaan teruk di dagu, masih di rawat di Hospital Kuala Krai, Wad Kenari Katil No 24. Salinan No Report Polis masih belum diperolehi.

Kenapa kejadian ini tiada dalam laporan di media UMNO, tak perlu jawap.. semua dah ada jawapan sendiri... apa pun, demi nak mengelak daripada tuduhan orang awam mengenai kejadian semalam, maka dengan muka tak tahu malu, Timbalan Perdana Menteri Malaysia telah melakukan pembohongan besar dengan membuatkan lakonan semula yang mengatakan Puteri UMNO mengalami kecederaan akibat serangan balingan batu dan botol air semalam.

Sedangkan mangsa sebenar yang ada report polis, yang terlantar di hospital didiamkan... Itulah budaya UMNO... sama semacam seiras budaya zionis... cukuplah... hentikanlah wacana ilmu, hentikan kerajaan perpaduan, lihatlah apa yang terjadi pada ahli dan petugas PAS, pimpinan yang berminat dengan Kerajaan Perpaduan tidak merasai ini semua, tetapi kami yang dibawah ini cukup menderita akibat dari sikap dan tingkah laku UMNO....

DIpetik dari : http://manjongmari.blogspot.com/

3 comments:

indraputra80 said...

Kita bersimpati pada yg.berkenaan.

Bersabar lah kerana Allah akan memberi kemenagan pada mereka yg.sabar dan taqwa.

Kalau nak di kira kezaliman ,kita toleh seketika bagai mana Allahyarham Ustz.Samad Gol Ahmad yg.meninggal di kapak,Petugas PAS di Lubuk Merbau,Ustaz Ibrahim Libya dan para jemeah nya yg.sedang mendalami ilmu di serang,dan desas desus Kematian Prof.Zulkeflee Mohad serta isteri nya ada lah Xcident yg di rancang.

Smuer crite itu di penggap dlm lipatan sejarah.

Tapi crita puteri UMNO cedera,heboh satu Malaysia ,w/pon ketika di interview tidak pula kelihatan gigi nya rongak(Patah).

Lu pikir ler sendiri.

wan said...

jangan harap media UMNO nak cakap pasal keburukan dia...memberukkan orang ada laa

Anonymous said...

UMNO memang dari dulu sampai sekarang beruk bak kata bapak segala beruk si Kera Jantan (KJ)... " Seperti beruk-beruk di jalanraya"

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.