Subscribe

Muhyidin Kecewa Rakyat Tak Mahu Perubahan.


TPM Muhyidin Yasin merakamkan rasa kecewa terhadap kekalahan sekali lagi UMNO di Permatang Pasir. Kali ini alasan berjaya mengurangkan undi tidak begitu popular memandangkan peratusan keluar mengundi pun susut berbanding PRu12 yang lepas. Apa yang dikesalkan Muhyidin kali ini sudah tentunya "rakyat yang tak cerdik" kerana " rakyat tidak mahu kepada perubahan..".

Begitulah tafsiran pemimpin UMNO. Susah kita nak jumpa mereka menyalahkan diri sendiri. Yang menjadi mangsa dan yang bersalah semuanya adalah rakyat. Walaupun nada Muhyidin seolah redha dengan takdir kekalahan di Permatang Pasir dan seolah tidak menyalahkan sesiapa, namun kata-katanya sudah terang lagi jelas bahawa dia sememangnya menyalahkan rakyat yang dikatakan tidak mahukan perubahan. Saya pun hairan. Entah apa perubahan yang nak dibawa UMNO. Nak menjadikan Permatang Pasir anak emas? Macam Manek Urai? Aduhai. Simpan lah modal tu untuk PRK akan datang (kalo ada)

Sebenarnya Yang tidak mahu melakukan perubahan adalah UMNO.[Klik DiSini] UMNO yang perlu berubah bukan rakyat. Rakyat sudah lama berubah. Gelombang perubahan/kebangkitan rakyat sudah lama berlaku sejak PRu12 lagi. Yang layu hanya UMNO.Insaf-insaf la Muhyidin.

Petikan Utusan Berhubung Kata-Kata Muhyidin:

''Kita anggap ini sebagai satu takdir dan berlapang dada menerima keputusan dengan hati yang terbuka.

''Bagaimanapun, kita akan terus bekerja dan lakukan yang terbaik selepas ini," katanya kepada pemberita di Pusat Operasi BN di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas keputusan pilihan raya kecil itu yang menyaksikan calon Pas, Mohd. Salleh Man menang dengan majoriti 4,551 menewaskan calon BN, Rohaizat Ismail.

Salleh Man yang juga Pesuruhjaya Pas negeri memperolehi 9,618 undi manakala Rohaizat, Setiausaha UMNO Bahagian Permatang Pauh mendapat 5,067 undi.

Ahmad Zahid yang juga Naib Presiden UMNO berkata, keputusan pilihan raya kecil itu menunjukkan penduduk di Permatang Pasir tidak mahukan perubahan yang cuba dibawa BN ke kawasan tersebut.

Sehubungan itu katanya, tidak wajar untuk menyalahkan mana-mana pihak atas kekalahan BN di dalam pilihan raya kecil itu.

''Saya fikir jentera kita adalah yang paling kemas tetapi nampaknya inilah yang penduduk Permatang Pasir mahukan, jadi kita kenalah terima.

''Penduduk memberi mesej bahawa mereka tidak mahukan perubahan, jadi kita jangan salahkan calon, jangan juga salahkan jentera," ujarnya.

by JilFityan

2 comments:

Jil Fityan said...

kalo lihat di mana-mana forum maya UMNO di internet ni pun, selalunya mereka membodohkan rakyat yang tidak undi UMNO. Tak undi UMNO maka rakyat yang bodoh kerana tak mahu perubahan. Dasat pemikiran orang UMNO ni.

geligelimat said...

i tak nak berubah....i rela jadi bodoh dari jadi org sokong umno!aawww....

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.