Subscribe

UMNO parti darat, kuno


Ya, itulah yang sebenarnya. Semenjak saya aktif dalam penulisan politik, dan terdedah dengan dunia politik maya dan diluar, satu kesimpulan yang dapat dibuat adalah " UMNO adalah sebuah parti politik yang darat.. ". Istilah darat dalam bahasa Kelantan bermaksud, ketinggalan zaman, kuno, tak relevan, kebudak-budakan dan seumpama dengannya dari semua aspek. Dalam erti kata lain, sesuai untuk golongan tua yang sudah berusia, kerana senang untuk dimanipulasikan. Kalo untuk golongan muda,sorry to say lah.

Antara skop yang boleh kita lihat adalah dari segi cara berkempen tiap kali pilihanraya. Sama ada pilihanraya Umum atau Kecil, tektik yang sama diguna oleh UMNO dan BN. Kalo takde projek mee segera, takde bantuan drastik kepada penduduk (sogok) tiap kali pilihanraya, maka itu tidak sah. Tidak cukup dengan itu, menggunakan media arus perdana untuk tujuan berkempen, siap ada lagu tema supaya mengundi (tetapi dipaparkan Pakatan Rakyat dengan gambaran negatif). Pada time tu jugaklah pemimpin UMNO dan BN turun padang, kasi bantuan kat rakyat setempat sambil merasuah " Jangan lupa undi BN ya ...". Ada juga yang tidur rumah penduduk,turut sama menoreh getah, konon mesra rakyat. Aduhh..Mereka ingat rakyat buta?

Dari segi teknikal pula,cara mereka (UMNO) membuat culaan pada setiap pengundian sungguh melucukan. Jentera PAS sudah menggunakan komputer untuk membuat culaan, semuanya secara berkomputer tetapi mereka masih membuat garisan pada kertas, menulis dan mencatat secara manual (Cthnya semasa PRu12). Kekampungan sunggguh. Dah tu mereka yang terlibat adalah dari kalangan penyokong tegar UMNO yang dah tua.

Melihat dari aspek kewibawaan dan ketokohan ketika berpidato, pemimpin UMNO jauh ketinggalan. Kebanyakan terdiri daripada mereka yang tidak reti untuk berhujah. Kebanyakan mereka beremosi ketika bercakap, bercakap mengenai agama jauh sekali. Dalam erti kata lain, pemimpin UMNO terdiri daripada jahil agama dan 'darat'. Jadi tidak heran sekiranya ada daripada kalangan mereka suka membuat isyarat lucah, mencarut, memaki hamun. Kerana pemimpin UMNO terdiri daripada pemimpin yang tidak matang. Lihat sahaja video dibawah ini :



Dan ini :



Teringat sebelum Perhimpunan Agung UMNO (PAU) dulu, Pengerusi Lembaga Disiplin UMNO, Tengku Ahmad Rithauddeen memberi warning kepada mana-mana calon yang menggunakan blog untuk berkempen sebarang jawatan parti sama ada di peringkat cawangan, bahagian atau Majlis Tertinggi (MT) pada pemilihan UMNO Mac dulu boleh dikenakan tindakan disiplin kerana ia melanggar Tatakelakuan UMNO. Heran bin ajaib!

Mereka bercakap seolah-olah sedang berada di zaman baru mencapai kemerdekaan. Atau mungkin mereka ini jenis rabun IT yang tidak kenal dan tidak pernah menggunakan kemudahan internet, tidak tahu apa itu blog dan tidak sedar peranan blog di zaman digital ini? Tapi tak kan pula pemimpin-pemimpin besar UMNO itu berjiwa kecil dan sedungu itu? Darattt.... darattt...

Yang membawa politik perkauman pula, tidak lain dan tidak bukan adalah ketua Umno bahagian Bkt. bendera. Datuk Ahmad Ismail yang mengeluarkan kenyataan yang memilukan hati orang Cina semasa satu ceramah di Permatang Pauh pada 25 Ogos lepas. Dia didakwa mengeluarkan kenyataan bahawa penduduk Cina hanyalah penduduk sementara di negara ini dan oleh itu adalah mustahil untuk mendapat hak yang sama di negara ini. Konon membela Melayu, kah kah kahakk...

Jadi sebarang gesaaan untuk meninggalkan Pakatan Rakyat dalam situasi rakyat yang saban hari menyokong Pakatan Rakyat adalah mustahil dan satu seruan ketinggalan zaman. Sekarang ini zaman untuk meninggalkan UMNO dan Barisan Nasional yang 'darat'. Mana mungkin menyeru rakyat yang sudah bangkit, yang boleh mencari maklumat dihujung jari, untuk menyertai BN? Lu pikir la sendiri..

by JilFityan

[Baca Selanjutnya dan Share di Facebook...]

Adakah UMNO sesat?



Boleh jadi kerana saya kata nasionalis dan komunis itu serupa, begitu juga dengan ajaran sesat, (bagi saya) semua fahaman yang menolak Islam, semuanya kita panggil ajaran sesat," katanya di sini hari ini bagi menjelaskan ucapannya pada satu ceramah di Kuala Krai apabila beliau menyamakan perjuangan UMNO seperti ajaran sesat Ayah Pin dan menyamakan UMNO sebagai mempunyai ideologi sosialis kerana menolak agama dan prinsip ketuhanan.

Apa yang dikatakan Nik Aziz adalah benar. Mereka yang terang tolak Islam, tolak perundangan Islam, membela mereka yang menentang Islam,maka sesuai sangat kita panggil sebagai sesat. Tiada beza taranya dengan Ayah Pin dan ajaran sesat yang lain. Dalam erti kata tahu bahawa perundangan Islam wajib ditegakkan, tapi dalam masa yang sama menentang segala yang berkaitan dengan Islam. Mengangggap Hudud Allah itu sebagai tidak relevan dan seangkatan dengannya.Tak cukup dengan itu, mereka yang berusaha untuk menegakkan Hudud ditentang.

Contoh Pertubuhan Liberalisasi Islam Sister In Islam (SIS) yang bertapak subur di Malaysia. Ada tindakan diambil kepada golongan ini? Isu pengkid dan yoga yang dimainkan oleh SIS jelas membuktikan mereka adalah golongan yang anti-fatwa dan sekaligus melanggar syariat Islam. Fahaman Islam Liberal yang dibawa SIS ini juga akhirnya akan sampai kepada peringkat mempertikaikan wahyu. Maka akan lahir pengikut yang meremehkan al-Qur’an, meremehkan hadith dan autoriti ulama’. Ini kerana mereka menganggap ulama’lah yang pandai-pandai “mentafsirkan” Islam, sedangkan mereka mahu supaya sesiapa sahaja dapat mentafsirkan Islam. Tak cukup dengan itu,hatta dalam seminar Jakim di mana-mana sekalipun, sekiranya berbicara mengenai golongan liberal Islam dan sesat di Malaysia juga akan memberikan contoh Sister In Islam. Tapi tindakan apa yang Kerajaan UMNO ambil kepada golongan ini? Golongan yang sah-sah sesat ini hanya dibela. Dibela Kerajaan UMNO. Apahal?


Apakah dengan dalil ini tidak cukup untuk mengatakan bahawa siapa sahaja,dan dari parti mana sekalipun, yang menolak Islam, bersekongkol menentang Islam, dan paham acuan Islam ikut kepala otak sendiri, memang sama sahaja dengan Ajaran Ayah Pin? Kedua-duanya tolak Islam, tidak mahu Islam, dan kedua-duanya Sesat.



Pemuda Umno buat laporan polis kenyataan Nik Aziz

KOTA BHARU: Pemuda Umno Kelantan hari ini membuat laporan polis berhubung satu kenyataan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, menyamakan Umno dengan ajaran sesat dan juga komunis yang didakwa berbaur hasutan dan boleh mewujudkan ketegangan dalam kalangan rakyat.

Laporan itu dibuat oleh ketua Pemuda Umno Kelantan, Anuar Safian, di Balai Polis Kota Bharu pada 10.30 pagi tadi dengan diiringi kirakira 100 anggota pergerakan itu yang membawa beberapa sepanduk mengecam tindakan Pas bersekongkol dengan DAP dan Parti Keadilan Rakyat.

Bercakap kepada pemberita selepas membuat laporan itu, Anuar berkata kenyataan Nik Aziz pada 21 Jun lepas menyamakan perjuangan Umno seperti ajaran sesat Ayah Pin dan juga menyamakan Umno sebagai komunis dan menolak Islam, adalah tidak berasas.

"Pemuda melihat tuduhan ini sebagai mengetepikan sejarah dan perlembagaan negara kerana sekiranya disamakan Umno dengan Chin Peng, kita mahu bertanya Nik Aziz, berapa ramaikah yang telah dibunuh dan diperkosa oleh Umno sejak penubuhannya.

"Sekiranya kita Umno disamakan dengan ajaran sesat Ayah Pin berapa ramaikah yang telah disesatkan oleh Umno, dan sekiranya kita disamakan dengan parti sosialis yang tidak percayakan agama dan kewujudan ketuhanan, kami yakin Umnolah yang banyak membawa perubahan kepada orang Melayu dan Islam dalam negara ini," katanya.

Anuar berkata kenyataan Nik Aziz itu telah mencetuskan perasaan marah, benci dan kecewa dalam kalangan ahli Umno dan rakyat, dan beliau perlu dikenakan tindakan. BERNAMA

by JilFityan

[Baca Selanjutnya dan Share di Facebook...]

Datuk yang menerima gelarannya dari kerajaan negeri Melaka ini difatwakan murtad!


Sebuah madrasah agama Islam di India telah mengkritik dan mengeluarkan fatwa terhadap bintang Bollywood terkenal Shahrukh Khank kerana kenyataannya yang menghina Islam dan Nabi Muhammad.

Sebelumnya Shahrukh Khan yang banyak digilai para peminat wanita ini dalam sebuah wawancara di sebuah majalah mengatakan bahwa Nabi Muhammad SAW merupakan salah seorang tokoh yang paling tidak berpengaruh sepanjang sejarah dunia, malah tidak setanding dengan populariti Adolf Hitler dan Winston Churchill.

"Seseorang yang membuat ucapan seperti Shahkhrukh Khan itu adalah kafir dan keluar dari Islam," kata fatwa yang dikeluarkan oleh Mufti Muhammad Shoib Raza Qadri dan Mufti Mutiur Rahman dari Madraasah Darul Ulum Mazharil Islam., India.

"Dalam sebuah negara Islam, seseorang yang membuat komentar seperti itu harus mempertanggung jawabkan kenyataanya dengan dibunuh. Pernikahan Shahrukh Khan juga tidak sah dan status keIslamannya menjadi batal dan jatuh kafir serta dia tidak boleh dikebumikan dalam tanah perkuburan kaum Muslimin. Orang seperti itu harus segara bertaubat dan meminta maaf untuk kembali ke dalam Islam," kata fatwa tersebut.

Shahrukh Khan dengan tegas menolak komen yang diberikannya di majalah itu dengan menyatakan majalah tersebut tersalah tulis apa yang diucapkannya.
Shahrukh Khan sendiri meskipun beragama Islam namun dirinya beristeri seorang penganut agama Hindu.




by JilFityan

[Baca Selanjutnya dan Share di Facebook...]

Rosmah Perempuan Puaka Part 1, 2 ,3

Saya bawakan sekali lagi video pendedahan Mengenai Rosmah Mansor yang bertajuk " Rosmah Perempuan Puaka" .Kali ini video yang dimuatkan adalah part 2 dan part 3. Sama-sama kita saksikan.

Video pendedahan ekslusif penggunaan ilmu hitam, gangster, serta pembunuhan altantuya yang dikaitkan dengan Rosmah Mansor, Isteri Perdana Menteri Malaysia.

Ehsan daripada C4Productionhouse.

Part 1



Part 2



Part 3




by JilFityan
[Baca Selanjutnya dan Share di Facebook...]

Perempuan Obses kepada kecantikan?



Paling Kanan: Gambar Siti Saerah adik Siti Nurhaliza

Perempuan lazimnya sangat obses kepada kecantikan, merasakan diri mereka cantik, sehingga mengabaikan tuntutan agama yang mewajibkan wanita (muslimah) menutup aurat dihadapan bukan muhrim. Dosa pahala diketepikan,, "itu lain cerita.." Apa yang penting, mereka boleh mendedahkan disana sini, bahagian itu bahagian ini, sbg contoh :

Gambar Zila Bakarin

1) Bertudung - tetapi tudungnya singkat, atas paras dada menampakkan bonjolan buah dada

2) Berseluar - seluarnya ketat dan menampakkan bentuk badan

3) Berbaju kemeja - Kemeja pun singkat dan ketat, kain kemeja itu tidak pun menutup atau dilabuhkan sehingga menutup bahagian kemaluan depan atau belakang seluar.kalaulah zip seluar terbuka mesti dapat diketahui oleh orang

4) Berbaju T-Shirt dan berlengan pendek - menampakkan lengan dan sikunya yang sesetengahnya lengan berbulu.

5) Baju kurung - tersangat ketat, menampakkan bentuk badan, menampakkan pinggang yang langsing, bahagian dada yang dipersempitkan, dan warna warni yang cukup menarik perhatian.

Gambar kiri : Salima AF

6) Skirt - Selalu memakai skirt yang singkat menampakkan betis dan sesetengahnya suka memakai skrit terbelah yang boleh kelihatan bahagian dalaman apabila duduk di dalam komuter.

7) Seluar jeans - cukup ramai wanita memakai seluar jeans sekalipun ianya ketat, menampakkan bentuk tubuh badan, dan mengikut shape potongan kaki.

8) Yang langsung tidak bertudung, dedah sana dedah sini. (hampir 70 % wanita Muslim Malaysia)

Semua tayangan yang ditayangkan adalah tidak lain dan tidak bukan kerana mereka obses kepada kecantikan diri sendiri. Walaupun sedap dipandang mata oleh sesetengah pihak, namun ia adalah buruk mengikut pandangan agama.


Gambar Jasmin Hamid

Kita menelusuri apakah maksud aurat wanita: Aurat wanita adalah :

* Seluruh tubuh kecuali muka dan tapak tangan
* Maksud tapak tangan: pergelangan, kekura dan tapak tangan hingga kehujung jari.

Namun berapa ramai wanita Muslimah yang kita dapat lihat hari ini, yang betul-betul menutup aurat ? Bila diajukan persoalan, jawapan yang biasa diberikan adalah seperti :

1) Belum sampai hidayah, umur masih muda.
2) "Kau sibuk jaga tepi kain orang pasal apa? Ko kubur lain aku kubur lain."

Sampai bila kita hendak membiarkan kefahaman aurat hanya bermaksud menutup rambut? sampai bila pula, harus kita melihat muslimah kita berusaha memakai tudung dan mengenakan pelbagai tudung yang mahal harganya tetapi tetap memakai seluar jeans ketat dan memakai skirt yang menampakkan betis kaki ?

Apapun, sebagai peringatan, tutuplah aurat kalian sebelum kalian ditutup dengan kain kapan. Satu mata memandang aurat kalian wahai wanita, maka satu dosa sudah terpamit dan dicatat oleh malaikat Rakib. Dan sehelai rambut itu mewakili satu dosa, berapa banyak dosa yang kalian dapat dalam sehari ? dalam seminggu ? dalam sebulan ?? itu baru rambut.

Maka benarlah, perempuan itu lebih ramai di neraka berbanding lelaki.

Artikel by JilFityan

[Baca Selanjutnya dan Share di Facebook...]

Rosmah Perempuan Puaka!

Mari kita sama-sama saksikan video pendedahan mengenai siapa Rosmah Bin Mansor. Video ini baru diupload oleh c4productionhouse. Sama-sama kita saksikan.




Video pendedahan ekslusif penggunaan ilmu hitam, gangster, serta pembunuhan altantuya yang dikaitkan dengan Rosmah Mansor, Isteri Perdana Menteri Malaysia. Pendedahan Mohd Arshat @ ACAT selaku Sepupu Rosmah Mansor, Induk Leha selaku Ibu Saudara Rosmah Mansor,Datin Che Mah selaku Jiran dan Keluarga Angkat Rosmah Mansor, Ikmah Hisyam selaku Anak Datin Che Mah, ROsmanuddin Mansor selaku adik Rosmah Mansor.

Diharap satu tindakan undang-undang diambil Rosmah Mansor dan Najib Tun Razak terhadap pendedahan video ini. Mereka yang membuat pengakuan,dan terlibat dalam pembikinan video ini juga adalah jelas.Sekiranya ia adalah satu fitnah, maka ambillah tindakan undang-undang. Dan andai kata tiada tindakan undang-undang, maka benarlah apa yang diucap oleh mereka.

Rosmah Memang Perempuan Puaka!



by JilFityan

[Baca Selanjutnya dan Share di Facebook...]

TERKINI! Laporan Polis Pemuda PAS Johor

Hari ini Dewan Pemuda PAS Negeri Johor telah membuat satu laporan Polis di Balai Polis Skudai, Batu Sepuluh Johor Bahru berkaitan dengan penemuan 14 keping kad pengenalan bersama beberapa keping kad perwakilan UMNO oleh Sdr Za’aba Bin Haji Ibrahim, Ketua Pemuda PAS Kawasan Pulai pada 6 Jun 2009 lebih kurang pukul 6.15 petang di tempat pembuangan sampah berdekatan Taman Dahlia, Tampoi.

Penemuan ini merupakan satu sejarah yang cukup besar ertinya kepada politik negara kerana ia sudah pasti akan menguatkan bukti bahawa berlakunya penyelewengan terhadap sistem pengundian di dalam pilihanraya Malaysia.

DPPNJ mempersoalkan bagaimana kad pengenalan sebanyak ini boleh dijumpai dalam keadaan yang elok tanpa ada tanda-tanda ianya telah dilupuskan dan lebih mencurigakan ianya dijumpai bersama-sama kad perwakilan serta baju dan topi berlambangkan UMNO.

DPPNJ mendesak agar PDRM akan membuat penyiasatan segara terhadap laporan polis ini terutamanya kepada seorang Naib Ketua Wanita UMNO Cawangan Taman Baru yang mana kad perwakilannya turut sama dijumpai bersama-sama IC tersebut.

DPPNJ tidak teragak-agak untuk membawa perkara ini ke peringkat atasan termasuklah kepada ahli Parlimen PAS/PR untuk dibentangkan di dalam persidangan.








by JilFityan

[Baca Selanjutnya dan Share di Facebook...]

UMNO ibarat 'anjing menyalak bukit' -JohorDaily



Johor Bahru - Hari ini dipaparan akhbar tersusun barisan pemimpin Barisan Nasional terutama Umno mengulas keputusan pilihanraya kecil di DUN Penanti. Semalam juga Johor Daily memaparkan juga ulasan dua tokoh Umno iaitu Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Khir Toyo mengenai pekara yang sama.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang telah membuat keputusan untuk tidak bertanding dari luar negara juga mengulas pekara itu. Beliau dengan keputusan enggan bertanding diibaratkan seperti ' anjing menyalak bukit ' bila mengetahui peratusan yang keluar mengundi amat rendah dan majorotinya berkurangan.

Seorang penyokong Pakatan Rakyat memberitahu Johor Daily, " sudahlah tidak berani bertanding, kebulur pula mencari wartawan '. Ketika mengulas pemimpinan BN yang memberi komen mengenai kemenangan PKR itu.

" Saya sudah menjangkakan orang UMNO akan memberi ulasan sedemikian rupa , kita lihat nanti di Manek Urai ..." katanya lagi. Sementara itu Johor Daily mendapat blog pro Pakatan Rakyat membidas BN dengan pelbagai pendapat dan ulasan.


Dipetik dari JohorDaily

[Baca Selanjutnya dan Share di Facebook...]

Juara Anak Wayang Astro : Ahmad Maslan

Bila selak sahaja akhbar Utusan Meloya Online, perasaan loya nak muntah terasa. Satu paparan gambar dan berita Ketua Penerangan UMNO, Ahmad Maslan yang menjadi calon UMNO di Manek Urai cukup menggelikan anak tekak. Dalam hati berkata " Gila agaknya orang tua ni.. "Bukan nak mengata, tapi lihat sahajalah pemimpin UMNO hari ini.Berselindung atas title 'menyelami keperitan hidup rakyat walhal terang-terang mengzahirkan sikap 'memperbodohkan' rakyat. Aduh bangalnya .. ~!

Lihat sahajalah gambar ini :



Paparan gambar Maslan yang sedang menoreh getah milik seorang penduduk di kawasan Manek Urai sungguh menjelikkan. Bukan kerana gambar itu, tapi sifat kemunafikan, bila tiba sahaja pilihanraya barulah nak menjejakkan kaki ke rumah penyokong UMNO. Dikhabarkan, penyokong UMNO Manek Urai meluahkan kekecewaan bila mana masa Ahmad Maslan begitu mahal, sehinggalah rakyat di situ yang ingin berjumpa dengannya terpaksa melupakan niat dan hajat memandangkan kelibat Ahmad Maslan yang sangat jarang untuk ditemui dan sukar untuk didapati.

Tapi bila dicalonkan, tangan dan kaki pun jadi ringan untuk jejakkan kaki ke rumah penduduk. Tak cukup dengan tidur dirumah penduduk, untuk menjadikan watak seorang yang mulia menjadi lebih real, Ahmad Maslan turut sama menoreh getah. Nak katanya, "Akulah pemimpin berjiwa rakyat .. ". Peetuuiihhhh.. .~!!!

Rasanya kita tidak perlu mencari siapa pemenang bagi rancangan Anak Wayang Astro. Tak perlu susah-susah cari, kita dah jumpa siapa pemenangnya.

by JilFityan

[Baca Selanjutnya dan Share di Facebook...]

Keputusan PRK Penanti: Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendung berciciran? : Ulasan Ayahanda AbdulHadi Muhamad




Keputusan penuh pilihan raya kecil DUN Penanti
31/05/2009 8:24pm
N12: PENANTI : 15,384

1. Mansor Othman (PKR) 6,052 undi
2. Aminah Abdullah (Bebas) 392 undi
3. Nai Khan Ari a/l Nai Keow (Bebas) 494 undi
4. Kamarul Ramizu Idris (Bebas) 56 undi

Jumlah pengundi 7,100

Peratus 46.15 peratus

Undi rosak 106 undi

Majoriti 5,558 undi.

Penyandang: Mohammad Fairus Khairuddin (PKR) Majoriti: 2,219 undi.

Oleh kerana BN-Umno tidak masuk gelanggang kali ini, maka tersuratnya keputusan PRK bagi DUN Penanti ini tidak bermakna apa-apa bagi penyokong-penyokong BN. Parti Keadilan Rakyat (PKR) menang seperti yang dijangka semua orang.

Yang tersiratnya kita boleh jangkakan sendiri yang sudah tentu berkaitan rapat dengan berbagai faktor penyebab BN-Umno tidak meletak calonnya kali ini. Berbagai tuduhan dilontarkan kepada PKR bila pihak SPR mengisytiharkan PRK buat kawasan DUN Penanti. Sejarah mencatat lagi kelemahan BN-Umno selepas PRU 12.

Sebagai parti pemerintah dan punya kekuatan sendiri, semestinya BN-Umno tidak melepas dengan percuma DUN Penanti yang di'paksa' kosong itu. Soal siapa paksa siapa itu pun sudah jadi persoalan misteri. Ianya menjadi tanda soal sejak penyandangnya Mohammad Fairus diSPRMkan dengan ' skandal kuari ' hingga Fairus ditahan. Yang geger bertambah geger bila Fairus meletak jawatan TPM 2 Pulau Pinang dan seterusnya meletak jawatan ADUNnya, N12 Penanti.

Calon-calon bebas yang mahu ikut berlaga hari ini 31 Mei 2009 menentang Dr Mansor Othman dari PKR telah kecundang wang pertaruhan mereka RM5000.00 seorang. Kak Min, En Nai Khan dan En Kamarul Ramizu berpakat pun mereka hanya dapat 942 undi. En Kamarul yang pernah hilang RM pertaruhan di Bukit Gantang baru-baru ini dilaporkan sebelum ini mahukan 6200 undi di Penanti, berjaya memungut 56 pangkah! Yang mereka kejar (nak jadi YB) memang tak dapat, yang mereka kendung (RM deposit) berciciran.

Berbagai karenah BN-Umno dikatakan berlaku agar PKR kecundang atau sekurang-kurangnya undi majoritinya merosot. Ucapan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaludin, rombongan bas ke Thailand, ramai anggota polis, larangan pondok panas dan larangan menampal poster pada kereta/baju; mengundang reaksi negatif berbagai pihak terhadap kerajaan BN-Umno. Suasana pembuangan undi hari ini dikatakan aman dan agak lembab hinggakan pegawai petugas bilik membuang undi tertidur 'jemu'?

Sepatutnya BN-Umno mengejar untuk merampas Permatang Pauh, Bukit Gantang, Bukit Selambau dan Penanti tetapi tidak mendapatinya. Yang dikendung Kuala Terengganu pula telah keciciran! Bagaimana pula dengan Manek Urai? Apakah lagi taktik, tuduhan dan alat yang akan digunakan oleh BN-Umno bagi ' mencapai matalamat menghalalkan caranya' ?

Dipetik daripada blog Ayahanda : AbdulHadimuhamad.blogspot.com

[Baca Selanjutnya dan Share di Facebook...]

UMNO parti Sekular



Tidak pernah wujud dalam Islam sebagaimana yang kita lihat akhir-akhir ini wujudnya pembahagian pendidikan agama dan pendidikan bukan agama. Tidak pernah wujud dalam Islam kumpulan manusia yang dinamakan sebagai golongan agama (rijal al-Din) manakala golongan lain dinamakan sebagai golongan sains, politik atau keduniaan. Islam tidak pernah mengenali wujudnya dua bentuk kekuasaan yang mana salah satunya adalah keagamaan, manakala yang lain adalah kekuasaan keduniaan (sekular).

Sekular merupakan barangan barat yang bukan berasal daripada tanah air kita dan ia adalah tidak menepati kehendak akidah dan kepercayaan pemikiran kita. Antara salah satu sebab mengapa Islam itu jadi lemah adalah kerana faktor ini,memisahkan antara agama dan politik. Icon terbaik yang telah mengikut telunjuk Barat dan yang telah berjaya tanam ideologi Sekular adalah Kamal Antartuk.

Sekular ( Pisah agama dan Politik) telah berjaya di tanam, di semai, dan dianuti oleh masyarakat Malaysia. Menganggap golongan profesional hanya perlu wujud bukan daripada kalangan pemimpin agama, dan akhirnya, wujud rakyat yang berfahaman sekular, tidak sukakan agama, dan menganggap ustaz dan ustazah tak layak bercakap pasal politik dan hanya layak duduk di surau dan masjid sahaja. Bila ustaz dan ustazah hanya di surau, tok tok guru hanya di pondok, dan golongan yang profesional tetapi jahil berkecimpung dalam bidang politik maka itulah jadinya.


Firman Allah SWT:

“Apakah kamu akan percaya hanya sebahagian daripada isi Al-Kitab itu dan yang sebahagian lagi kamu engkari? Maka tidak ada balasan bagi orang yang berbuat demikian kecuali kehinaan hidup di dunia dan di hari kiamat kelak mereka akan dilemparkan azab yang sangat berat”. (Surah Al-Baqarah:85)

Saya bukan ingin menuduh, hakikat kepada apa yang saya katakan ini merupakan antara isu yang selalu dibangkitkan oleh penyokong UMNO terhadap kepimpinan ulamak Pas. Cth seperti apa yang saya petik dari salah satu Forum UMNO yang bertajuk : APa ertinya Saya menganut Islam :



Tahniah Yahudi dan Nasrani, pengaruh jahat anda telah berjaya masuk dan menular. Anda telah berjaya mengsekularkan pemimpin UMNO, dan pemimpin UMNO telah berjaya mengsekularkan penyokongnya. Dan buktinya sudah ada di depan mata.Wujud mereka yang menganggap yang beragama patut di pondok dan surau, ini adalah teladan yang telah berjaya ditanam oleh orang Yahudi dan Kristian kepada umat Islam.

by JilFityan

Entah apa nak jadi.


[Baca Selanjutnya dan Share di Facebook...]