Subscribe

ETP : Idea PM Paling Bodoh Dalam Sejarah Peradaban Manusia


Di saat negara mengalami kefasikan umat Islam yang teramat rentetan pelbagai masalah sosial yang melanda seperti kes pembuangan anak, kes dadah, kes pelacuran, sumbang mahram dan lain-lain;

STATISTIK Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) merekodkan kelahiran anak luar nikah dalam kalangan orang Melayu amat membimbangkan.

Bagi tahun 2007, sebanyak 16,100 kelahiran anak luar nikah; tahun 2008 (16,541) dan 2009 (17,303).

Secara tidak langsung hal ini menunjukkan bahawa remaja Melayu dan Islam berada dalam kemelut masalah sosial yang semakin menakutkan.


Kerajaan kita pula membuka ruang seluas-luasnya kepada aktiviti fasik ini bermaharajalela KONONNYA demi memacu industri pelancongan mengikut Program Transformasi Ekonomi (ETP) untuk menjana ekonomi negara dengan menggandakan pendapatan hiburan malam Malaysia kepada RM1.8 bilion menjelang 2020.


Pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mahu menjadikan Malaysia sebuah hub pusat hiburan malam bagi memacu industri pelancongan mengikut Program Transformasi Ekonomi (ETP).


Ini akan dilaksanakan dengan penubuhan beberapa kelab malam terkemuka, menganjurkan konsert utama, melonggarkan garis panduan untuk penghibur antarabangsa dan “mempakejkan” semula acara antarabangsa seperti Formula 1 dan MotoGP.


Menurut perancangan ETP yang dikeluarkan semalam, ia adalah sebahagian daripada 12 projek permulaan (EPP) yang bertujuan memperkasakan sektor pelancongan agar ketibaan pelancong dapat dipertingkatkan.


baca di sini : Lebih Banyak Kelab Malam, Spa akan Di Bina

Jika benar apa yang dikatakan Najib ini, Malaysia diambang kehancuran. Perancangan penubuhan lebih banyak kelab malam eksklusif yang boleh menampung kehadiran 900 pengunjung pada hujung minggu menjelang awal 2012 akan menambahkan lagi gejala sosial yang parah daripada apa yang sedia parah.

kata Ketua Pemuda PAS Pusat, Nasrudin Hasan Tantawi;

"Langkah ini, langkah mundur kebelakang kerana negara sepatutnya dipacu untuk menjadi negara maju kehadapan dengan mendidik rakyat kerja keras dan menjadikan rakyat berdikari, rajin dan bermoral, tetapi amalan mahu menjadikan rakyat malas, bodoh dan tenggelam dalam dunia hiburan."

Tidak mustahil suatu hari nanti rakyat Malaysia menjadi seperti orang arab Jahiliyyah. Hidup dalam keadaan bobrok, rosak sana sini.

Malaysia juga akan menuju kearah sebuah negara maju material TETAPI mempunyai masyarakat yang sangat jahil, rendah akal dan budi, rendah moral, rendah akhlak dan sekaligus melumpuhkan modal insani yang menjadi asas yang sangat penting untuk menjadi negara maju ROHANI DAN JASMANI.

Inilah nasib kita ber"Perdana Menteri"kan seorang yang jahil.


زُيِّنَ لِلَّذِينَ كَفَرُوا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَيَسْخَرُونَ مِنَ الَّذِينَ ءَامَنُوا وَالَّذِينَ اتَّقَوْا فَوْقَهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَاللهُ يَرْزُقُ مَن يَشَآءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ

“Kehidupan dunia dijadikan indah dalam pandangan orang-orang kafir, dan mereka memandang hina orang-orang yang beriman. Padahal orang-orang yang bertakwa itu lebih mulia daripada mereka di Hari Kiamat. Dan Allah memberi rizki kepada orang-orang yang dikehendakiNya tanpa batas.” (Al-Baqarah: 212)

2 comments:

Qsr said...

Org UMNO yang beragama Islam patut menegur atau menentang ketua UMNO mereka yang jahil ini. Inilah juga akibatnya apabila kita melantik Idris Jala yng kafir itu untuk menjadi ketua PEMANDU kepada ETP.. arah hala-tuju dunia lebih nampak daripada jalan keselamatan dunia-akhirat. PK2 lah..

FitnahMelata said...

Di Mana ulamak UMNO??

Mereka hanya seronok mengipas mengampu.

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.