Subscribe

Soalan Rakyat untuk Kes Liwat Anwar


Ramai yang pening dan keliru dengan kes liwat ke2 DSAI ni. Rakyat masih keliru untuk mempercayai atau tidak. Ada yang logik dan ada juga yang tidak logik. Isu Saiful tidak mandi dan buang air selama 2 hari dan mungkin juga tidak makan dan minum selama 2 hari untuk menyimpan bukti DNA, banyak yang mentertawakannya.

Mengapa begitu complicated sgt kes DSAI ini. Byk yg dipersoalkan.

Bukankah kalau Saiful tidak tergesa-gesa membuat laporan dan pemeriksaan di hospital dulu tetapi berbincang untuk memerangkap DSAI, ianya akan menjadi lebih mudah dan senang,bukan sahaja kepada UMNO tetapi kepada rakyat amnya.

PERANGKAP LA DSAI. Saya ulang. PERANGKAP LA DSAI. Saiful dah selalu kena dgn DSAI (8 kali). Saiful juga sudah jumpa Pegawai Khas PM, Ezam dan hubungi polis. Pasang la perangkap untuk kali ke 9. Time tu, bawa Nik Aziz, Hadi Awang, Kit Siang, Khalid Brahim, TV 3, RTM, CNN, BBC tangkap DSAI tengah projek kat atas katil.

Kita ada ramai Special Branch yg terror2, komando yg terror2, think tank yg geliga2. Kita boleh gunakan segala kepakaran ini.

DSAI dah selalu projek dengan Saiful (8 kali), confirm DSAI percaya dgn Saiful bulat2. Masa nak projek untuk kali ke 9, pandai2la pintu jgn bg kunci. Masa nak buka seluar and mulakan adegan, pandai2 la missed call ke untuk bg hint kat Nik Aziz, Hadi Awang, Kit Siang, Khalid Brahim, TV 3, RTM, CNN, BBC dan segala komando untuk ambil gambar dan tangkap terang2. Kita di zaman canggih dgn teknologi, macam2 alat ada untuk berkomunikasi. Butang atau punat rahsia pun boleh buat.

Tak la statement saksi2, doktor2, pakar2 dan Saiful sendiri dipersoalkan oleh rakyat selepas membacanya. PR pun 100% akan lingkup. Tak payah buat PRU ke 13 pun tak apa. Rakyat tak akan marah. UMNO akan terus menerajui Msia selama2nya.

Silap2, rakyat sendiri yang volunteer untuk merejam DSAI di Dataran Merdeka. UMNO dah tak payah kempen pun tak apa.

Mengapa perangkap ini tak berlaku.....?????

Kes liwat 1 dijadikan bahan ejekan oleh pihak PR sehingga rakyat percaya ianya adalah sandiwara. Jadi, untuk kes liwat 2 ni, perangkap secara terang2 adalah jalan terbaik. Tetapi ianya sudah terlambat.

Saya ada terbaca di Harian Metro minggu lepas, di muka hadapan, ada seorang suami menangkap isterinya bersama lelaki lain di dalam bilik di Puchong. Suami tu siap bawa anak dara dia lagi untuk melihat bagai mana kelakuan ibunya. Siap Harian Metro tunjuk gambar isteri tu dgn lelaki lain di muka hadapan tetapi muka diblurkan.

Mengapa kalau suami di Puchong boleh tangkap secara terang2, Saiful yang sudah 8 kali tidak boleh melakukannya untuk memerangkap pada kali ke 9. Inilah logik akal namanya dan inilah yang difikirkan oleh mereka yang berfikir.

Ada komen dari rakan saya, untuk memerangkap harimau, kita janganlah menggunakan umpan cacing.

Harap ada komen yg bernas.

2 comments:

Anonymous said...

aku yg bukan ada basic lawyer (lawyer buruk adalah)pun dah dapat menilai apa yg berlaku, ini kan plak pak hakim yg bijak sana. Dlm citer sabarudin tukang kasut pun dah ada dokter penyangak,hakim penyamun,polis pemeras....

Jgn malu kalau org kata melayu tak cheghodek...melayu sendiri yg suka iri hati sama melayu....sbb tu melayu tak maju..... kalau kaya pun sebab deme pandai menipu walaupun tak semua... masalahnya melayu tipu melayu....

Malu weh kat bangsa asing......dokter tak cheghodek....hakim tak chegodek....wartawan tak chegodek....DPP tak cheghodek....pakar DNA tak cheghodek...polis kena tipu dgn mat superman ... pemeghentah tak cheghodek..... yg cheghodek ialah mak long minah yg tak gheti baca......keh keh keh.....

Anonymous said...

Keputussan dah ada
Tinggal untuk diumumkan sahaja.
Apa salahnya bersandiwara sikit.
Sehingga hari ini, kes2 berprofil tinggi di Malaysia macam cerita hindustan.
Orang dah tahu "ending"nya.

Filem hindustan sengaja dipanjangkan agar lebih laku dan untung banyak.
Serupe lah tu,
kes ini juga boleh jadi sumber pendapatan.

Yang aku pasti, dalam kes ini.
Ada yang berada dipihak yang betul,
ada yang berada dipihak pendusta laknatullah.

Hanya Allah dan dua dogol tu sahaja yang BENAR2 mengetahui buat masa ini.

Keputusan Mahkamah ??????

Ahhhhhhhhhh.

Mudah-mudahan Allah sudi memaafkan dan mengampunkan manusia2 lain yang tak pasal2 membuat dosa kerana kes ini.

Post a Comment

Tinggallah apa sahaja komen walau sepatah kata, moga dengan komen yang kalian suarakan memberi manfaat kepada semua

Kalian berhak suarakan apa sahaja di ruang komen dibawah. Komen tidak akan ditapis, dan terima kasih diatas komen yang diberi.